Konya İmplant ve Konya İmplant Fiyatları, Konya İmplant Tedavisi Asudent Kule Konya Özel Diş Polikliniği ve Konya Özel Diş Hekimi için bizi arayıp randevu alabilirsiniz.
Diş İmplantları
Diş İmplantı; günümüzde kaybetiğimiz dişlerimizin yerine veya diş çekiminin ardından yapılan diş hekimi (implant/vida) dediğimiz bir uygulamadır. Diş implantları çekilen diş kökünün yerine lokal anestezi altında, aynı seansta kolay, ağrısız bir şekilde gerek duyulduğu takdirde kemik grefti+collagen membran ile birlikte kolayca vidalıyoruz.
Diş İmplantlarında Tedavi Süreci;
Günümüzde son gelinen nokta; Artık aynı seansta ,lokal anestezi altında İmplant uygulanıp özellikle dişsiz hasta grubunda Alt / Üst Çene 4+4:8 İmplant uygulaması yapılabilir. veya alt çeneye 4 üst çeneye 6 İmplantı sorunsuz bir şekilde çene kemiğine vidalayıp ,aynı gün içinde Sabit Geçici Protezleri vidalanabilir.
2/3 Ay çene kemiğine kaynama sürecinde olmaktadır.(Osseoentegrasyon)sabit,geçici protez veya İmplant üstü zirkonyum porselen natural diş görünümü ile kişiye özel gülüş tasarımı ile estetik gülüş verilebilir.
İmplant sayısı Yaş, Cinsiyet, Yüz, Kemik Kalitesi, Yapısı, Aks/Kret uzunluğu ve eksik dişlerin sayısına göre belirlenir. 2/3 Aylık iyileşme süreci sonunda kişiye özel gülüş tasarımı ile kısa bir zamanda estetik gülüş vermekteyiz.
Ağız bakımı, hijyen,günde 3 kez / 2 dakika Dairesel hareketlerle Medium (Orta Sert) fırça ile diş fırçalama ve yılda 2 kez Diş / Diş eti / Dil Temizliği için diş hekiminize kontrole gitmek İmplant ve İmplant üstü porselen dişlerin ömrünü uzatmaya yardımcı olacaktır.
Diş eksikliğini ertelemek kemik erimesine sebep olacaktır. Kemik erimesinin sonunca daha da diş kaybı yaşanabilir.
Dişlerimizi önemseyelim, diş kaybı yaşamayalım.
Oral İmplantoloji
İmplant, çeşitli nedenlerle kaybedilen dişlerin yerine onların fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleridir. Fiziksel olarak yüz estetiğinin ayrılmaz ve bütünlüğünü sağlayan bir parçası olan dişler, yaşanılan kayıplar sonucu psikolojik ve sosyal çevre bakımından rahatsızlıklara neden olabilir. Bu etkenlerin dışında beslenme, sindirim sorunları ve konuşma bozukluklarına da yol açtığı gözlenmektedir. Diş eksiklikleri, doğal dişlere bağlı köprü protezleri veya çıkarılıp takılan hareketli protezler gibi klasik yöntemler ile tamamlandığı gibi implant destekli protezlerle de yapılabilir.
Tek veya Daha Fazla Diş Eksiklikleri
Asudent Kule olarak eksik olan diş tedavisi tek diş için uygulanacaksa köprü ile restore edilmesindense, implant ile tedavi edilmesi daha koruyucu olacağından tavsiye edilmektedir.
Köprü protezi yapılabilmesi için sağlıklı dişlerin küçültülmesi sonucu üzerlerinin kaplanması gerekecektir. Bu köprüler belirli aralıklarla değiştirilmesi ekonomik bir çözüm değildir. Bunun yerine eksik diş veya dişlerin boşluğuna yerleştirilecek implantlar sayesinde, eksik diş yanında bulunan sağlıklı dişlere zarar vermeden tedavi edilebilir.
Tam Dişsizlikler
İmplant destekli protezler, eğer ağızda hiç diş kalmamışsa, bulantı refleksi ve protezin tutuculuğunun yeterli olmaması nedeniyle, hareketli protez kullanılmadığından kişiye ihtiyacı olduğu konforu sağlayabilir.
İmplant Aşamaları Nelerdir?
Muayene ve Planlama
İmplant multidisipliner bir yaklaşımla yapılır. Bu bir ekip işi olup; implantı çene kemiği içine yerleştirecek cerrahi uzman ile implant üstü protezi yapacak protez uzmanı birlikte çalışırlar.
İmplant ileri derecede kontrol edilemeyen diyabet gibi bazı sistemik hastalıkları olan kişiler dışında herkese uygulanabilir. İmplantlar titanyumdan yapıldıkları ve doğal diş kökü yerine konumlandırıldıkları için doku uyumludurlar ve herhangi bir alerjik veya toksik rahatsızlığa neden olmazlar.
Muayene aşamasında detaylı bir ağız içi muayenesi ile diş etleri, alt çene ve üst çenenin ilişkileri ile dişler arasındaki ilişki incelenir. En az hata ile tedavi sürecinin tamamlanması için klasik radyografileri dışında, komplike vakalarda üç boyutlu tomografi istenilerek, çenenin birebir ölçü modeli belirlenir, implantların yerleştirileceği bölgeler planlanır.
İmplantların Yerleştirilmesi
Doğru planlama süreci, en sağlıklı tedavinin başlangıç noktasıdır. Yapılacak operasyona dahil olacak uzman, deneyimli ekip, gerekli ekipman ve gerekli hijyenik ortamda yapılması da ayrıca önem taşımaktadır. İmplantlar diğer diş tedavileri gibi lokal anestezi sonucu uygulanmaktadır. Fakat çene kemiğinin yeterli olmadığı ve greft dediğimiz doku ilavesinin gerekli olduğu bazı vakalarda, uzun operasyonlarda veya aşırı stresli hastalarda genel anestezi veya sedasyon altında konforlu bir şekilde operasyon yapılabilmektedir.
Protezlerin Yapılması
Operasyon sonunda osseointegrasyon denilen implantın kemik yüzeyine bağlanması beklenmelidir. Bu süreç kemik yapısına göre farklılık gösterebilir. Süreç tamamlandıktan sonra üst yapı oluşturulur. Operasyondan sonra protezler yapılıncaya kadar estetik ve fonksiyonun devamı için geçici protezler yapılır.
İmplantlar Ne Zaman Uygulanır?
İmplantlar, tek diş eksikliğinde, tek veya çift taraflı doğal diş kaybında, az sayıda kalmış doğal dişlere destek olmak amacıyla veya tüm doğal dişlerini kaybetmiş hastalarda uygulanmaktadır. Herhangi bir nedenle doğal dişlerini kaybeden hastalar, tedavi sürecinin kısa olmasını ve bitiminde de yeni dişlerinin doğal dişleri en iyi şekilde taklit etmesini arzulamaktadır. Özellikle kemik kaybı çok olan alt çenelere, implantlardan destek alınmadan yapılan bir total protezin tutuculuğu zayıf olacaktır. Hastalar, ağızlarında sürekli hareket eden böyle bir protezden şikayetçi olmaktadırlar. Bu noktada diş doktorunun hastasına sunacağı en iyi çözüm ‘implant’tır. Tek diş kayıplarında implant uygulamasıyla ise hastanın boşluğa komşu sağlam doğal dişlerine dokunulmadan sabit bir protez uygulaması yapabilmektedir.
İmplant Uygulamalarında Var Olan Kemik Miktarı Önemli midir?
İmplant uygulaması için hastanın var olan kemik miktarı çok önemlidir. Kemik harabiyeti çok olan hastalarda ‘kemik ogmantasyonu’ olarak adlandırılan kemik ilavesi yapılarak kemiğin hacminin artırılması gerekir. Bu yönde farklı uygulamalar yapılmaktadır. Günümüzde, doğru endikasyon ve iyi eğitim almış hekimlerle çok başarılı sonuçlar alınmaktadır.
İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?
İmplant uygulanacak hasta, öncelikle klinik ve radyografik olarak değerlendirilir. Bu değerlendirmeler sonucunda uygulanacak implantın tip, çap ve boyuna; protez tipine karar verilir. Bu doğrultuda farklı implant ve protez tiplerine bağlı olarak tedavi süresi bir gün ile altı ay arasında değişebilmektedir. Geleneksel implantlarda, operasyon sonrası alt çenede dört, üst çenede altı ay kadar implantların kemikle kaynaşması (osseointegrasyon) beklenmelidir. Bu dönem ‘iyileşme dönemi’ olarak adlandırılır ve hastanın dişsiz kalmaması için geçici bir protez yapılabilir. İyileşme dönemi tamamlandıktan sonra protez safhasına geçilir ve planlanmış sabit ya da hareketli protez hastaya takılır.
İmplant Operasyonu Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?
Operasyon, lokal anesteziyle yapılmaktadır. Operasyon sonrası, ağrı kesicilerin bir-iki gün kullanılması ve buz tatbikiyle genellikle sorunsuz geçirilmektedir. Dikişler ise 7-10 gün sonra alınmaktadır. Bu dönemde hastalara sıvı ve yumuşak gıdalarla beslenmesi önerilir.
İmplant Yapılabilecek Koşullar
Yeterli miktarda kemik kalınlığı ve uzunluğu olan tüm ağız içi diş boşluklarında implant uygulanabilir. Fakat her dişsiz bölge implant yerleştirilmesi açısından yeterli ve uygun olmayabilir. Vidalı dişlerin sağlıklı bir şekilde yerleştirilebilmeleri için, implantın kapladığı hacmi içine alacak ve vidalı dişin çepeçevre saracak kalınlıkta ve uzunlukta kemik alanının olması şarttır.
Özellikle tek diş eksikliklerinde yıllar içinde komşu dişler boş alana doğru hareket edebilmekte ve bu alanda implant yapılmasını sağlayacak düzeyde bir boşluk kalmayabilmektedir. Bu tür durumlarda ortodontik tedavi ile dişler eski yerlerine getirilmediği taktirde implant yapımı mümkün olmamakta komşu dişlerin aşındırılarak protez yapımı tek alternatif olmaktadır. Tek diş boşluğu olan alanda implant tedavisi yaptrımak isteyen hastaların uzun bir müddet beklemeden implant tedavisine başlamaları bu riski ortadan kaldıracaktır.
Yan yana iki / üç diş eksikliğinin olduğu fakat komşu dişlerin bu diş boşluğunun bir bölümünü kapattığı durumlarda söz konusu bölgeye bir ya da iki implant yapılarak üzerine diğer bölümleri de kapsayacak şekilde bir protez yapılabilir. Ancak bu durumda estetik açıdan hem implannt planlaması hem de protez planlaması son derece önemlidir. Aksi durumda estetik beklentileri karşılayabilmek son derece güç olacaktır.
Kemik erimesinin çok ileri olduğu ve kemik güçlendirmesi ve diğer cerrahi işlemlerle kemik kalitesinin ve yeterliliğinin arttırılamayacağı durumlarda ilgili bölgeye implant yapılmaz. Bu durumda çoklu dişsizlik vakalarında kemik kalitesinin ve yeterliliğinin daha uygun olduğu bölgeler üzerinden bir planlama yapılarak implant tedavisi mümkün olabilir.
İMPLANT HER BİR EKSİK DİŞ İÇİN GEREKLİ DEĞİLDİR
implant her bir eksik diş için gerekli değildir, birden fazla diş kaybı yaşanmış çene bölgelerinde vidalı diş arası köprü yapmak mümkündür. Örneğin alt çenesinde tüm dişlerini kaybetmiş bir kişinin alt çene kemiği durumu, istediğimiz uzunluk ve çaptaki vidalı diş yerleştirmek için uygunsa şayet 5 ya da 6 adet implant uygulamasıyla dahi, 14 üyeli sabit köprü protez yapılabilir hale gelinmiştir. Yani biyomekanik açıdan 5 implant 14 dişi taşıyabilir demektir bu.
• Tek diş eksikliği, birden fazla diş eksikliği ve tam dişsizlik durumlarının tümünde vidalı diş uygulanabilir.
• Tek diş eksikliğinde komşu dişlere dokunulmadan implant üstü sabit kaplama yapılabilir.
• Birden fazla diş kaybı olan kişilerde yine komşu doğal dişlere dokunulmadan vidalı diş üstü sabit kaplama veya köprü yapılabilir.
• Bölgesel dişsizlik durumlarında veya tümden dişsizlik durumlarında birden fazla implant yardımıyla sabit köprü kaplamalar yapılabilir.
• Tamamen dişsiz olunan durumlarda total protez/damak kullanan kişilerde protezin/damağın tutuculuğu implantlar sayesinde 20 kat artırılarak çiğneme ve konuşma rahatsızlıkları tümden giderilebilir.
Diş boşluğunuza çakma diş yapılıp yapılamayacağının net olarak anlaşılması için röntgeninizin çekilmesi ve muayenenizin yapılması gerekmektedir. Merkezimizde, tanı amaçlı muayene ve panaromik röntgen hizmetleri ücretsizdir. İletişim ya da randevu bölümlerinden bize ulaşabilirsiniz. Dikişsiz implant seçenekleri de değerlendirilmelidir.
İmplant Sonrası Sorunlar
Kısa süreli komplikasyonlar
Başarılı implant uygulamalarında oluşan genel komplikasyonlar ağrı, şişlik, kızarıklık, morarma, sızı gibi belirtilerdir.
Komplikasyonlar genelde kısa sürelidir, çok şiddetli değildir, gerekli önlemlerle (soğuk kompres uygulaması, antibiyotik profilaksisi, antienflamatuar kullanımı, agız gargarası kullanımı vs.) kısa sürede azalıp geçer.
Bazı durumlarda diş hekimi bariz bir hata yapmamasına rağmen, ve de ilk primer iyileşme olmasına rağmen enfeksiyon oluşabilir ve implant kaybı yaşanabilir. Böyle bir komplikasyon fark edilmeyen bir sterilite probleminden veya hastanın diş hekiminin tavsiyelerine uymaması sonucu gelişebilir.
İmplant uygulamasında diş hekimi bazı kriterlere dikkat etmeyip bariz hata yaparsa çok daha ciddi ve ağır komplikasyonlar oluşabilir. Doğrudan implantın kendisinden kaynaklı ciddi bir komplikasyonu yoktur. İmplant ile ilgili ciddi komplikasyonlar uygulama hataları ile oluşan komplikasyonlardır.
İmplant çene kemiği ile kaynaşmazsa?
İmplant ile çene kemiğinin kaynaşamaması genellikle cerrahi işlemi takip eden ilk 6 ay içinde ortaya çıkar. Doğru planlama ve doğru bir tedavinin yanısıra hastanın ağız ve diş sağlığına gösterdiği özen başarılı bir kaynaşma açısından son derece önemlidir. Kemik kalitesi ve kalınlığının yeterli olmadığı vakalarda bu risk biraz daha yüksektir. Hastanın, kaynaşmanın sağlanması için gerekli dönemde hekim tarafından berlitilen diyete harfiyen uyması gereklidir. Özellikle estetik amaçlı geçici protez yapılan durumlarda bu protezin normal dişler gibi kullanılmaması gereklidir. İmplantların üzerine normal düzeyde gelecek kuvvetler bile implant bölgesine dolayısıyla kaynaşma sürecine zarar verebilir.
Doğru teşhis, doğru planlama, doğru implant, doğru yöntem kullanılması durumunda böyle bir olasılık düşüktür.
Kaynaşmanın olup olmadığı (osseointegrasyon) çekilecek panoromik röntgen sonrası anlaşılabilir. Bu durumda implant yerinden rahatlıkla çıkarılıp kemiğin durumuna bakılır. Eğer kemik yüzeyinde büyük bir defekt yoksa uygun kemik materyalleri ile hemen aynı seans yeni bir implant yerleştirilebilir. Ekren yükleme için belli başlı markalar özel implantlar geliştirmiştir. Fakat vakaların çoğunda kemik defekti gözlemlenir ve bu defektin giderilmesi doğrultusunda tedavi yapıllır. Yeni bir implantın aynı bölgeye yerleştirilebilmesi için kemik yüzeyi iyileşinceye kadar beklenmesi gereklidir. Çok sayıda implantın yapıldığı ve bu implantlardan bir ya da bir kaçının kemikle kaynaşmasını olmadığı durumlarda eğer immediate yükleme için müsait koşullar varsa yeni implanlar yerleştirilir. Bu sayede hastanın protez aşaması için bir süre daha beklemesi zorunluluğu ortadan kalkmış olur.
İmplantın kırılma riski var mı?
İmplant kırılması olasılığı çok çok düşüktür, çünkü implant titanyumdan yapılmış çok dayanıklı ve rijit maddelerdir. Titanyum doğada bulunan en sağlam ve dayanıklı maddelerden biridir. Nadiren de olsa ilerleyen yıllarda, vidalı diş ile abutmenti (protez yapılmasını sağlayan, implant üstüne vidayla kenetlenen aşındırılmış diş formundaki madde) birleştiren vidada kırılmalar gözlemlenmiştir. Ancak bu tür kırılmalar vidalı diş ve protez prosedürüne yeterince uyulmamasından ötürüdür. Bu tür durumlarda tedavi bölgesinde bir sorun yoksa abutment değiştirilerek sorun kolayca çözülebilir.
İmplant tedavisinden kısa bir süre sonra hastaların bir bölümü dişim kırıldı şeklinde kliniğe başvurmaktadır. Bu durumda büyük çoğunlukla karşılaşılan implantın kırılması değil diş eti şekillendiricisinin çıkması ya da yerinden oynamasıdır. Tedavi sonrasında protez tedavisine hazırlık olarak diş eti şekillendiricileri takılabilmektedir. Bu şekillendiricilerin çıkması, oynamasının implantın ve dolayısıyla hastanın sağlığı açısından herhangi bir riski bulunmamaktadır.
İmplant üstüne yapılan protezler genel olarak metal altyapılı ya da zirkonyum altyapılı olmaktadır. Sorunlu tedavi, hasta kaynaklı ya da malzeme kaynaklı metal altyapı ya da zirkonyum altyapının çatlaması ya da kırılması implant kırılması anlamına gelmemektedir. Bu alt yapı ile vidalı diş arası bağlayıcı olan abutment bulunmakta ve alt yapının yenilenmesi implanttan bağımsız bir şekilde yapılmaktadır. Metal ya da zirkonyum alt yapı üzerine yapılan porselen dişlerin çatlaması ya da kırılması yine implant kırılması ile karıştırılmamalıdır. Porselenin tamiri ya da porselen ile altyapının yeniden yapımı ile bu sorun çözülecektir.
Doğru planlama ve doğru tedavi ile kaliteli implant ve malzemeler kullanıldığı taktirde vidalı diş tedavisi günümüzde ağız ve diş sağlığı açısından en uygun alternatiflerden birini oluşturmakdır.
İmplant sallanır mı?
Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir. İmplant ile çene kemiği arasında doğrudan bir birleşme söz konusudur. Arada hareketliliği sağlayacak başka bir katman, doku vs. yoktur. Kemikle sağlıklı bir şekilde birleşmiş olan implantın sallanması olası değildir.
İmplantım sallanıyor şikayetiyle zaman zaman bizim de kliniğimize gelen hastalarımız olmaktadır. Fakat gerekli muayene sonucunda sallananın implant olmadığı, implantın üstündeki simante edilmiş/yapıştırılmış kaplamanın simantasyonun/yapışkanının çıkmasına bağlı olduğu; ya da implant üst yapısını oluşturan ve implanta vidayla sabitlenen abutment dediğimiz parçanın vidasının gevşemesine bağlı bir sallanma olduğu anlaşılmaktadır. Bu tür bir sallanmanın çözümü anında giderilmekte, kaplama yeniden simante edilmekte veya vida uygun tork değerleriyle yeniden sıkılarak sorun kısa sürede giderilmektedir.
İmplantın kendisi ağrı yapar mı?
Sağlıklı bir implant çiğneme sırasında kesinlikle ağrı hissi oluşturmaz, implantın olduğu yerde çiğneme sırasında ağrı hissediliyorsa, bu alanda doku bütünlüğü bozulmuş demektir. Yani vidalı dişin içinde bulunduğu kemik yüzeyinde veya diş eti dokusunda bir enfeksiyon/iltihaplanma varlığı söz konusudur.
Nadiren de olsa protezi iyi dizayn edilmemiş inplantlar da çiğneme sırasında ağrı hissi oluşturabilirler, bu durum protezin yeniden düzenlenmesiyle giderilir.
Diş eti hastalıklarına yol açar mı?
İmplantlar diş eti hastalıkları sebebi değildir ve diş etini rahatsız etmezler, vidalı dişler yüzde yüz biyolojik uyumludurlar diş eti üzerinde herhangi bir ters etkileri yoktur. İmplant bölgesinde görülen diş eti rahatsızlıklarının sebebi başkadır, (implant ve vidalı diş üstü protez-diş eti uyumunun implant prosedürüne uygun yapılmaması, yeterli ağız bakımının olmaması en temel iki sebeptir)
İmplant tedavisi sonrası dudakta uyuşma
İmplant dudak bölgesinde doğrudan uyuşmaya sebebiyet vermez. Eğer dudakta geçmeyen bir uyuşma varsa, buna parastezi diyoruz. Bu durum implant kaynaklı olmaktan ziyade hekim hatasına bağlı olarak meydana gelir.
Üst çenede implant yerleştirilecek alana yakın/komşu, bölgesel bir sinir hattı bulunmadığı için dudakta geçmeyen bir uyuşukluk olması ihtimal dahilinde değildir. İmplant sonrası sorunlar arasında geçici diş eti uyuşması da gösterilebilir.
Alt çenede ise çene gerisinden başlayarak küçük azı bölgesine uzanan bir sinir kanalı vardır. Eğer implant yuvası açılırken bu sinir kanalı tahrip edilirse ve implant bu sinire baskı yapacak şekilde yerleştirilirse, sinir hattında bir iletim bozukluğu oluşur ve dudakta geçmeyen uyuşma hali oluşabilir.
Bu durum çok nadiren karşılaştığımız bir komplkasyon olup, genelde hekim hatasına bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Uzun süreli parestezi alt çenede implant komplikasyonlarının en ağır olanlarının başında gelmektedir. Bu durumda hasta vakit kaybetmeden hekimine görünmeli ve implant mutlaka çıkarılmalıdır.
Dudakta geçmeyen uyuşuklukların tamamı ana sinir kanalına bağlı olmayabilir, bazen bu durum daha ince yan dallar vasıtasıyla da olabilir ve diş hekiminin hatası söz konusu değildir. Yan dallara bağlı bir uyuşukluk söz konusu ise, bu yarı uyuşukluk hali B vitamini desteği ile 2-6 ay arasında azalarak geçer.
Alt çene arka bölgeye implant yerleştirilirken diş hekimi çok dikkatli olmalı, çok iyi röntgen analizi yapmalı ve yerleştireceği implantların boylarını planlarken bu sinir kanalına en fazla 1,5 mm. yaklaşacak şekilde planlamasını yapmalıdır.
İmplant bölgesinde siyahlık
İmplant yapılan bölgede siyah diş eti görünümü, dişetine yansıyan metalin rengi nedeniyledir. İmplant sonrası diş eti çekilmesi de geçici olarak yaşanabilmektedir. Genelde dişetinin yeterli olmadığı ve implantın boyun bölgesinin kemik dışında kaldığı vakalarda siyah renk yansıması olmaktadır. Arka diş bölgeleri güldüğümüzde görünmediği için çohk fazla sıkıntı teşkil etmez. Ancak estetik alanı ilgilendiren ön gölgelerde siyah bir renk yansımasının olması, istenmeyen bir durumdur ve estetiği tamamen bozar.
Uzman diş hekimi, estetik alanı ilgilendiren ön bölgeye implant uygulaması yaparken kırmızı-beyaz uyumunu bozmadan, implant-dişeti çıkış profilini mükemmel ayarlayarak yapmalıdır ki siyah renk yansıması ve papil kaybı(diş etinin dantelsi yapısının bozularak düzleşmesi) yaşanmasın. Ön bölgesine implant yaptıran bir kişide implant sağlıklı yerleştirilmiş olsa dahi,eğer dişetinde siyahlık görünüyorsa veya diş etleri civarında papil kaybına bağlı olarak siyah üçgen boşluklar görünüyorsa, sonuç başarısız demektir. Çünkü asimetrik ,siyah ve kötü bir görünüm söz konusudur. Böyle bir sonulca karşılaşan hasta fazlasıyla mutsuz olmakta ve implant yaptırdıgına pişman olmaktadır.
Ön bölge implant uygulamaları çok hassas çalışılması gereken estetik diş hekimliğinin tüm kriterlerini birebir tatbik edilmesi gereken bir uygulamadır.
İmplant koku yapar mı?
İmplantın kendi maddesinden kaynaklı koku kesinlikle söz konusu değildir. İmplantlar biyolojik uyumlu ve oksitlenmesi olmayan maddelerdir. Bu yüzden koku yapmazlar.
İmplant bölgesinde hastalar koku hissediyorlarsa bunun başka sebepleri vardır. İmplant çevresindeki dişeti uyumu iyi yapılamamıştır ve besin birikimi oluyordur, implantın üstündeki protez birebir uyumlu yapılamamıştır veya implant protezin simantasyonu sırasında taşan siman artıkları iyi temizlenememiştir. Yani her koşulda koku olması için ağız içi bakterilerinin o bölgeye tutunmasını sağlayan/kolaylaştıran bir etken vardır. Böyle bir koku tespiti durumunda hastanın protezi yapan hekimden randevu alması ve proteze ilişkin bir sorun olup olmadığının tespiti gereklidir.
Bakteri tutulumunu sağlayan bir etken yoksa koku problemi implantlarda olmaz. Böyle bir etken olmamasına rağmen kişi genel olarak implant temizliğini yapmıyorsa, düzenli fırçalama ve diş ipi ile temizleme maddelerini kullanmıyorsa bir zaman sonra koku oluşabilir. Bu tür kokular da genelde sadece implant bölgesinde değil yaygın olarak ağızın hemen her bölgesinde hissedilir. Ağız ve diş bakımınızı nasıl yapmanız gerektiğine yönelik tedavi sonrası bölümümüzden ağız ve diş bakımı sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
İmplantlarda metal yorgunluğu ve iyonize olma durumu söz konusu değildir. Bu yüzden ağızda metalik bir tat oluşturmazlar.
İmplant Sonrası Ağrı
İmplant uygulaması sonrasında uyuşukluğun geçmesi ile beraber çok ağrı yaşar mıyım, çok fazla şişlik olur mu?
İmplant yerleştirmesi sonrasında bir çok hastamız aynı gece bir ağrı kesici kullandıklarını ertesi gün buna dahi ihtiyaç duymadıklarını bize iletmektedirler. Çekilen ağrının büyüklüğü diş çekimi sonrası yaşanan ağrıdan pek farkı yoktur. Ancak yine de şunu söylemek gerekir ki implant, implant diş tedavisi, vidalı diş uygulaması nihayetinde cerrahi bir işlemdir ve ameliyat yapılan sahada işlem sonrası 1-2 günlük bir takım ağrıların yaşanması, hafif şişliklerin olması normal bir durumdur.
İmplant sonrası oluşan rahatsızlıklar herkeste aynı değildir, vücut savunması ve reaksiyonu kişiden kişiye değişebilmektedir. Dolayısıyla bazı kişiler biraz daha fazla ağrı hissederken bazı kişiler kısa bir süre sonra ağrı kesici bile kullanmaya gerek duymazlar.
İşlem sonrası oluşacak rahatsızlığın büyüklüğü, genel olarak implant ameliyatının süresinin uzunluğu ve işlemin karmaşıklığı ile doğru orantılıdır. Çünkü bazı implant, vidalı dişuygulamalarında ekstra kemik agumentasyonları gerekebilmekte, ameliyat alanı geniş tutulabilmektedir, buna bağlı olarak daha fazla travma alanı oluşmakta ve operasyon süresi uzamaktadır. Açık sinüs lifting cerrahi işlemlerinin yapıldığı vakalarda yine aynı durum geçerlidir. Bu tür implant operasyonları sonrası daha fazla ağrı ve şişlik rahatsızlığının olması doğaldır. Ağrı kesici kullanı ile bu ağrı önemli ölçüde baskılanır. Şişlik ve morluk ise yaklaşık bir haftalık süre içerisinde sönümlenerek ortadan kalkar. İleri cerrahi uygulanmayan standart implant vakalarının önemli bir bölümünde şişlik ve morluk yaşanmayabilir.
Operasyonu yapacak diş hekimi operasyonun büyüklüğü ve karmaşıklığı paralelinde hastasını işlem sonrası oluşabilecek rahatsızlıklar konusunda yeterince bilgilendirmelidir. Hasta özellikle implant tedavisinden sonraki bir kaç hafta içerisinde çok dikkatli olmalı hekimin yönlendirmelerini harfiyen uygulamalıdır. Bu dönem içersinde özellikle sigara kullanımından kaçınılmalı ve hekim bir diyet verdiyse bu yönde hareket edilmelidir. Hekimin belirtiği noktaların haricinde bir durum ortaya çıkarsa en kısa sürede hekim ile iletişime geçilmelidir.
Diş taşı oluşur mu?
Eğer ağzınızdaki doğal dişlerinizde fazlasıyla tartar oluşuyorsa pekala implant bölgesinde protez çevresinde istenmeyen tartarlar oluşabilir. Düzenli diş taşı temizliği yapılırken vidalı diş üstü protezin etrafında oluşan tartar da diş hekiminiz tarafından rahatlıkla temizlenir.
İmplant başarısını etkileyen faktörler
İmplant başarısı için garanti verilebilir mi?
İnsan sağlığına ilişkin tıbbın hiçbir alanında yüzde yüz garantiden söz edilemez. İnsan organizması oldukça kompleks ve bir çok faktörden etkilenen bir mekanizmadadır. Dolayısıyla ağız ve diş sağlığında cerrahi tedavileri bir yana bırakalım çok basit bir dolgu tedavisi için dahi 100% garanti verilemez.
İmplant tedavisinde başarıyı etkileyen en önemli faktör doğru planlama ve doğru tedavidir. İkinci en önemli faktör ise hastanın ağız ve diş sağlığına gereken özeni göstermesi, ağız ve diş bakımını düzenli ve önerilen şekilde yapmasıdır. Üçüncü önemli faktör ise tedavi için kaliteli malzeme ve aletlerin gerekli hijyen ortamında kullanımıdır. Bu üç faktör bir araya geldiğinde implantın başarı oranı artmakta ve hasta çok uzun yıllar sorunsuz bir şekilde ek bir tedaviye gerek olmadan hayatını konforlu bir şekilde sürdürebilmektedir.
Yukarıda belirtilen üç faktör yerine getirildiğinde dahi başka etmenlerden dolayı tedavinin başarılı sonuçları kısa, orta ya da uzun vadede ortadan kalkabilir. Kişinin vücudundaki önemli bir rahatsızlığın ağız, çene ve diş eti sağlığına olumsuz etkisi implant bölgesini de kapsayan sorunları beraberinde getirebilir. Ki bu sorunlar hiç bir implantın bulunmadığı tümden sağlıklı bir ağız için de benzer riskleri yaratacaktır.
İmplant başarısını etkileyen faktörler nelerdir?
Şunu belirtmekte de fayda var; teşhisi ve tedavisi çok iyi hesaplanmış, uygulaması başarıyla sağlanmış, hastaya gerekli uyarıları yapılmış, sonrasında da bu uyarılar doğrultusunda düzenli bakımı/temizliği yapılmış bireylerde vidalı diş tedavisi çok uzun yıllar boyunca(araştırmalara göre bu süre 20-40 yıl arasıdır) sağlıklı bir şekilde vazifesini görmektedir. Dolayısıyla implant firmalarının bir bölümü implatlarını belirli süreler için garanti vermektedir. Ancak bu garantiler sınırsız garantiler olmayıp belirli koşullar dahilinde geçerli olan garantilerdir. Hastanın implant markası seçiminde bunları da göz önünde bulundurması faydalı olabilir. Ayrıca uzun vadeli garantiler implantın ücretsiz değişimini sağlasada implant için gerekli cerrahi işlemler ve kullanılacak diğer malzemeler garanti kapsamı dışında olmaktadır.
İmplantın kemikle kaynaşmaması ve cerrahi kaynaklı sorunların büyük bir bölümü cerrahi tedavi sonrası bir kaç ay içinde ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla bu alanda garantiler orta ve uzun vadeli garantilerden daha kapsamlıdır. Hasta bu tür bilgileri detaylı olarak planlama aşamasında hekiminden öğrenebilir ve tedavi kararı öncesinde bu bilgileri de değerlendirebilir.
İmplant üstü protezlerin garantisi implanttan farlı olarak değerlendirilmektedir. İmplant üstü protezlerde yaşanan sorunun tipine göre kısa ve orta vadeli garantiler verilebilmektedir. Bu konuda daha fazla bilgi için bize danışabilirsiniz.
İmplant Tedavisinde İlaç Kullanım Prosedürü
Bu konuda saptanmış tek bir prosedür yoktur. İlaç kullanımı vakaya göre farklılık gösterir. Hastanın yaşı, kilosu, genel sağlık durumu, ilaç alerjisinin olup olmadığı, mide problemleri yaşayıp yaşamadığı gibi faktörler kullanılacak ilacın türünü ve dozajını doğrudan etkiler. Ayrıca basit bir implant cerrahisi ile ileri cerrahi teknikler gerektiren daha karmaşık bir implant cerrahisi uygulaması arasında da ilaç prosedürü bakımından oldukça farklılıklar vardır.
İmplant cerrahisi ile beraber diş hekiminin hastasına reçete ettiği ilaçlar çoğunlukla implant uygulanan bölgedeki dokuların ilk bir haftalık iyileşme döneminde enfeksiyon oluşumunu engellemek amacıyladır. Bu da genelde ağız yoluyla kullanılacak uygun bir antibiyotik tablet ve yine ağız yoluyla kullanılacak uygun bir antienflamatuar tablettir. Bunlara ilaveten antibakteriyel ağız gargarası hastaya reçete edilir. Ağrının azalması ya da geçmesi ile (sadece ağrı kesme için verilebilecek ilaçlar hariç) ilaçların bırakılmaması, ilaçların hekimin belirttiği şekilde kullanılması gereklidir. Hekimin belirttiği yan etkiler harcinde bir durum oluştuğu taktirde acil bir şekilde hekime danışılmalıdır.
Vidalı diş tedavisinde ilaç tercihi yapılırken diş hekimi, her bakımdan hastasını değerlendirip karar verir. Diş hekimi aynı zamanda implant tedavisi sonrası ilaç kullanımı ile ilgili her türlü detayı hastasına anlatmalı ve yan etkileri konusunda uyarmalıdır. Hasta kullandığı diğer ilaçlar konusunda hekimi bilgilendirmeli, hekim ilaç yazımında bu durumu da göz önünde bulundurmalıdır.
İmplant Sonrası MR / Röntgen Çektirilebilir mi?
MR çekimi sırasında oluşan manyetik kuvvetler implantı yerinden oynatacak ve sıkıntı yaratacak kuvvetler değillerdir. Hastalar bu konuda rahat olabilirler.
İmplant titanyumdan yapıldığı için x-ray ve benzeri cihazların sinyal vermelerine sebep olmazlar.
İmplant İltihaplanması
İmplantların iltihaplanması erken veya geç dönemde olabilir. İmplant bölgesinde enfeksiyon oluşması, hekim kaynaklı ya da hastadan kaynaklı olabilir.
Nedenleri:
- Yeterince steril bir çalışma yapılamamışsa,
- İmplant, çene kemiği içerisinde çepeçevre sarılacak şekilde doğru açıda yerleştirilmemişse,
- İmplanta uygun olmayan bir alana zorlama bir şekilde implant uygulanmışsa,
- Doğru ve iyi bir yumuşak doku örtülmesi yapılmamışsa,
- İmplant yaptıran kişinin ağız hijyeni iyi değilse,
- İmplantın yerleştirilmesinin hemen sonrasında hasta, hekim tavsiyelerine uymamışsa, alması gereken ilaçları düzenli almamışsa,
- İmplant üstü protez iyi kurgulanmadığı için protezden kaynaklı istenmeyen kuvvetler implanta geliyorsa,
- Hasta aşırı sigara içiyorsa,
- Periyodik bakım ve tartar temizliğini yaptırmıyorsa, rutin kontrollerine gelmiyorsa,
gibi bir çok sebep implantın bulunduğu alanın iltihaplanmasına, o bölgede enfeksiyon başlamasına sebep olabilir. Enfeksiyon yaşanan durumlarda acil olarak hekiminize başvurmanız implant ve genel sağlığınız açısından son derece önemlidir.
Enfeksiyon varlığı nasıl anlaşılır: Ameliyattan sonraki dönem yüzde oluşacak şişliğin geçmemesi (ilk iki gün içerisinde oluşabilecek ödemle karıştırılmamalı), yüksek ateş, operasyon bölgesinden sarı iltihap akması enfeksiyon belirtisi olabilir. Uzun dönemde ise implant bölgesinde diş etinde şişlik, sivilce gibi fistül ağzı oluşması gibi belirtiler enfeksiyon nedeni olabilir.
Tedavi: Erken dönem teşhislerde implant kaybedilmeden hasta tedavi edilebilir. İlgili enfeksiyon bölgesi cerrahi aletlerle ya da lazerle temizlenip, strelize edildikten sonra uygun antibiyotik tedavisi ile sorun ortadan kalkabilir. Geç teşhis ve tedavinin başarısız olduğu durumlarda implant çıkartılarak enfeksiyon bölgesi temizlenir ve antibiyotik tedavisi uygulanır. İlgili bölge iyileştikten sonra gerekli durumlarda kemik güçlendirmesi yapılarak implant yeniden yerleştirilebilir. İyileşme süreci iltihabun etkilediği kemik defktinin düzeyine bağlıdır. İyileşme 1 hafta içerisinde olabileceği gibi 6 ay içerisinde de olabilir.
İmplant Koku Yapar mı?
İmplant koku yapar mı sorusuna ,implantın kendi maddesinden kaynaklı koku kesinlikle söz konusu değildir diyebiliriz. İmplantlar biyolojik uyumlu ve oksitlenmesi olmayan maddelerdir. Bu yüzden koku yapmazlar.
İmplant bölgesinde hastalar koku hissediyorlarsa bunun başka sebepleri vardır. İmplant çevresindeki dişeti uyumu iyi yapılamamıştır ve besin birikimi oluyordur, implantın üstündeki protez birebir uyumlu yapılamamıştır veya implant protezin simantasyonu sırasında taşan siman artıkları iyi temizlenememiştir. Yani her koşulda koku olması için ağız içi bakterilerinin o bölgeye tutunmasını sağlayan/kolaylaştıran bir etken vardır. Böyle bir koku tespiti durumunda hastanın protezi yapan hekimden randevu alması ve proteze ilişkin bir sorun olup olmadığının tespiti gereklidir.
Bakteri tutulumunu sağlayan bir etken yoksa koku problemi implantlarda olmaz. Böyle bir etken olmamasına rağmen kişi genel olarak implant temizliğini yapmıyorsa, düzenli fırçalama ve diş ipi ile temizleme maddelerini kullanmıyorsa bir zaman sonra koku oluşabilir. Bu tür kokular da genelde sadece implant bölgesinde değil yaygın olarak ağızın hemen her bölgesinde hissedilir. Ağız ve diş bakımınızı nasıl yapmanız gerektiğine yönelik tedavi sonrası bölümümüzden ağız ve diş bakımı sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
İmplantlarda metal yorgunluğu ve iyonize olma durumu söz konusu değildir. Bu yüzden ağızda metalik bir tat oluşturmazlar.
İmplant Çene Kemiği İle Kaynaşmazsa?
Doğru teşhis, doğru planlama, doğru implant, doğru yöntem kullanılması durumunda böyle bir olasılık düşüktür.
Osseointegrasyon olmaz ise
İmplant ile çene kemiğinin kaynaşamaması genellikle cerrahi işlemi takip eden ilk 6 ay içinde ortaya çıkar. Doğru planlama ve doğru bir tedavinin yanısıra hastanın ağız ve diş sağlığına gösterdiği özen başarılı bir kaynaşma açısından son derece önemlidir. Kemik kalitesi ve kalınlığının yeterli olmadığı vakalarda bu risk biraz daha yüksektir. Hastanın, kaynaşmanın sağlanması için gerekli dönemde hekim tarafından berlitilen diyete harfiyen uyması gereklidir. Özellikle estetik amaçlı geçici protez yapılan durumlarda bu protezin normal dişler gibi kullanılmaması gereklidir. İmplantların üzerine normal düzeyde gelecek kuvvetler bile implant bölgesine dolayısıyla kaynaşma sürecine zarar verebilir.
Kaynaşmanın olup olmadığı (osseointegrasyon) çekilecek panoromik röntgen sonrası anlaşılabilir. Bu durumda implant yerinden rahatlıkla çıkarılıp kemiğin durumuna bakılır. Eğer kemik yüzeyinde büyük bir defekt yoksa uygun kemik materyalleri ile hemen aynı seans yeni bir implant yerleştirilebilir. Ekren yükleme için belli başlı markalar özel implantlar geliştirmiştir. Fakat vakaların çoğunda kemik defekti gözlemlenir ve bu defektin giderilmesi doğrultusunda tedavi yapıllır. Yeni bir implantın aynı bölgeye yerleştirilebilmesi için kemik yüzeyi iyileşinceye kadar beklenmesi gereklidir. Çok sayıda implantın yapıldığı ve bu implantlardan bir ya da bir kaçının kemikle kaynaşmasını olmadığı durumlarda eğer immediate yükleme için müsait koşullar varsa yeni implanlar yerleştirilir. Bu sayede hastanın protez aşaması için bir süre daha beklemesi zorunluluğu ortadan kalkmış olur.
İmplant Cerrahisi Sonrası Komplikasyonlar?
Komplikasyonlar
Başarılı implant uygulamalarında oluşan genel komplikasyonlar, ağrı, şişlik, kızarıklık, morarma, sızı gibi belirtilerdir.
Komplikasyonlar genelde kısa sürelidir, çok şiddetli değildir, gerekli önlemlerle (soğuk kompres uygulaması, antibiyotik profilaksisi, antienflamatuar kullanımı, agız gargarası kullanımı vs.) kısa sürede azalıp geçer.
Bazı durumlarda diş hekimi bariz bir hata yapmamasına rağmen, ve de ilk primer iyileşme olmasına rağmen enfeksiyon oluşabilir ve implant kaybı yaşanabilir. Böyle bir komplikasyon fark edilmeyen bir sterilite problemi kaynaklı veya hastanın diş hekiminin tavsiyelerine uymaması sonucu gelişebilir.
İmplant uygulamasında diş hekimi bazı kriterlere dikkat etmeyip bariz hata yaparsa çok daha ciddi ve ağır komplikasyonlar oluşabilir. (bkz. İmplanta bağlı ciddi komplikasyonlar var mıdır? Varsa bunlar nedir?)
İmplant ın doğrudan kendisinden kaynaklı ciddi bir komplikasyonu yoktur. İmplant ile ilgili ciddi komplikasyonlar uygulama hataları ile oluşan komplikasyonlardır.
Önemli implant komplikasyonları:
Geniş sinüs perforasyonu, sinüse implant kaçırılması, ve bunlara bağlı sinüs iltihaplanması.
Mandibüler sinir perforasyonu, mandibüler sinir yırtılması, mandibüler sinir alanına implant yerleştirilmesi ve bunlara bağlı dudakta kalıcı hissizlik.
Yanlış açıyla implant yerleştirmesine bağlı komşu diş kökünde geniş perforasyon ve buna bağlı dişin çekilmek zorunda kalınması.
Yeterli soğutma yapılmamasına bağlı çene kemiğinde oluşan genis yanık ve nekroz alanların oluşması, osteomiyelite kadar varan komplikasyonun oluşması.
Hatalı implant uygulamalarına bağlı iltihaplanmalar ve bunun sonucunda dikey ve yatay kemik kayıpları, yumuşak doku kayıpları. Doku kayıplarının olduğu bölgede oluşan çökmeler vs.
Bu tür ciddi komplikasyonlar çok bariz cerrahi uygulama hatalarından kaynaklanmaktadır.
Çok kere söylediğimiz gibi implant uygulaması bir yönüyle çok kolay ve basit bir cerrahi uygulamadır ancak bir yönüyle de çok ciddi ve hassas bir iştir. Yeterli bilgi birikim ve tecrübe olmadan girişilen cerrahi işlemler ağır ve ciddi komplikasyonlarla sonuçlanabilir. Bu ağır komplikasyonların telafisi de çoğu kere çok zordur veya istenildiği düzeyde olmamaktadır. Örneğin dikey kemik kayıpları ve buna bağlı gelişen yumuşak doku kayıplarının telafisi yok denecek kadar azdır.
Konya İmplant Fiyatları
Konya implant tedavisi açısından en uygun illerden biridir. Çünkü Konya şehrinde, alanında deneyimli pek çok uzman diş hekimi bulunmaktadır.
Konya implant merkezi, kentte implant yapılabilen merkezleri veya klinikleri kapsamaktadır. İmplant yapan hekimler genellikle periodontoloji uzmanıdır ve ortodonti alanıyla da yakından ilgilidir.
Konya İmplant Fiyatları 2023
Diş kaybı yaşanması durumunda, günümüz tıbbındaki en uygun tedavidir. Amaç, kaybolan dişin işlevini yapabilecek bir parçayı orijinal dişin yerine koymaktır. Bunun için diş kaybının üzerinden çok fazla zaman geçmeden işleme başlanmalıdır.
İşlem başarısını etkileyen bir başka husus da kemik yoğunluğunun durumudur. Bu koşul, diş kaybının üzerinden uzun zaman geçmesi veya ileri yaş gibi sebeplerden ötürü sağlanamadığında, kemik tozu (kemik grefti) denilen yöntemden faydalanılabilir. Kaybedilen kemik dokunun yerine, implant yüzeyini kapatmak için kemik tozları uygulanır. Bu tozlar, diş etinin altında, sinüs zarı ile kemik arasına uygulanmaktadır.
Konya’da implant işlemini gerçekleştirebileceğiniz birçok merkez ya da hastane vardır. Ancak asıl önemli olan, sizi tedavi edecek doktorun alanında uzmanlaşmış bir diş hekimi olmasıdır. İmplant fiyatları, işlemin kaç diş için yapılacağına, ek bir işlem ya da tedavinin gerekip gerekmediğine göre değişebilmektedir.
Tek diş implant Fiyatları 2023 ve implant fiyatları Konya, şehirde yaşayan hastalar tarafından sıkça araştırılan konulardandır. İmplant ve ilgili işlemler için fiyat noktasında, Türk Dişhekimleri Birliği tarafından yayınlanan ve düzenli olarak güncellenen listeye göz atmak faydalı olacaktır.
İşlem KDV Hariç Fiyat (TL) KDV Dahil Fiyat (%8)
İmplant Üstü Veneer Kuron (Seramik) (Abutment Ücreti Hariç) 1.597,22 1.725
İmplant Rehberi (Yarım Çene) 1.393,52 1.505,00
İmplant Rehberi (Tam Çene) 2.013,89 2.175,00
Kapişon İzalesi – İmplant Üstü Açılması 513,89 555,00
Reimplantasyon 1.430,56 1.545,00
Kemik İçi İmplant (Blade Tek İmplant Ücreti Hariç) 3.819,44 4.125,00
Kemik İçi İmplant (Tek Silindirik İmplant Ücreti Hariç) 3.787,04 4.090,00
İmplant Çıkartılması 1.472,22 1.590,00
Zigoma İmplant (İmplant Ücreti Hariç) 3.875,00 4.185,00
Tek Çene Overdenture Diş Üstü Protezi 3.736,11 4.035,00
Peki, “implant işleminden önce dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?” Eğer hasta, kan sulandırıcı bir ilaç kullanıyorsa implant tedavisi öncesinde bu ilaçları geçici olarak bırakması gerekir. Ayrıca implant uygulandıktan sonra erken dönem iyileşme aşamasında sigara kullanımı önerilmemektedir. Çünkü sigara, enfeksiyon riskini arttırmaktadır.
İmplant diş, konuşmayı, çiğnemeyi veya gülüşü olumsuz etkilemez. Aksine eksik diş görünümünü giderir. İmplant görünümü; parlak, sağlıklı bir diş görünümüne oldukça yakındır. İmplant, yüz ve çene gelişimi tamamlanmış kişilere uygulanır.
Diş İmplantı
Dental implant tedavisi için öncelikle diş kaybınızın olması gerekmektedir. Sonrasında bir diş hekimi tarafından muayene edilmeli ve işlem için uygun olduğunuzun onaylanması gerekmektedir. Eğer gerekli olduğuna karar verilirse işlemler başlatılır. Operasyon, lokal anestezi altında gerçekleşir. Cerrahi operasyonda temel amaç, çene kemiğine implantın yerleştirilmesi için bir yuva oluşturulmasıdır. Buraya insan dokularıyla yüksek uyuma sahip titanyum malzemeden yapılmış bir vida yerleştirilir.
İşlem bitiminde hekim tarafından, gerekli bilgilendirmeler yapılır ve ne zaman kontrol randevusu almanız gerektiği söylenir. Kontrolde herhangi bir sorun gözlenmezse, yani vida istenildiği şekilde oturmuşsa gerçek diş görünümlü bir protez, vidanın üzerine yerleştirilir. İşlemler tamamlandığında kayıp dişinizin yerini artık implant diş almış olur.
Yapay diş kökleri, komşu dişlere herhangi bir zarar vermez. İşlemden önce komşu dişlerin traşlanmasına da gerek yoktur. İmplant vidası çoğunlukla titanyumdan üretilse de bazı modeller belli bir ölçüde metal alaşım veya zirkonyum da içermektedir. İmplantlar, kişiye özel bir boyutta üretilmektedir. Bunun için de detaylı radyolojik görüntüleme tekniklerinden yararlanılmaktadır.
Konya İmplant
Konya’da yaşayan hastaların birçoğu, Konya implant tavsiye veya Konya en iyi implant doktoru gibi araştırmalar yapmaktadır. Konya implant alanında en iyi hekim, hastaya gereken işlemleri yapan, onu en iyi şekilde yönlendiren veya bilgilendiren hekimdir. Bir de güler yüz ve ilgi eklendiğinde, hasta memnuniyeti artış gösterecektir.
Bu aşamada en iyi göstergelerden biri hasta değerlendirmelerine bakmaktır. İnternette arama motorlarına gireceğiniz basit sorgularla diş hekimleri ve klinikler hakkında çeşitli yorumlara ulaşmanız mümkündür. Örneğin gülüş tasarımı konusunda uzman, estetik diş hekimi Erce Beleçoğlu hakkında internet ortamında, çok yüksek memnuniyet oranına sahip yorumlara ulaşmanız mümkündür.
Peki yerli implant fiyatları ne kadar? Hastanın isteklerine uygun, kendisinin seçeceği bir implant markası tercih edilebilmektedir. Yerli implant daha uygun fiyatlı olabilmesi nedeniyle hastalar tarafından merak edilmektedir. Bazı yerli implant markaları şöyle sıralanabilir:
DTI
NucleOSS
Implance
Mode
Dentium
Evoss
Yerli implant fiyatları da dahil olmak üzere, implant uygulaması hakkındaki sorularınız ve randevu talepleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Konya’da başlıca yaptığımız implant tedavileri:
- konya implant
- konya implant fiyatları
- konyada implant fiyatları
- implant diş fiyatları konya
- implant fiyatları 2025 konya
- implant fiyatları konya
- implant konya
- konya implant diş fiyatları
- konya implant merkezi
- konya implant yapan hastaneler
- konya implant yapan yerler
- konyada implant yapan doktorlar
- konyada implant yapan hastaneler
- Konya all on 4
- Konya implant fiyatları
- Konya implant diş fiyatları
- Konya implant fiyatları 2025
- Konya implant diş fiyatları 2025
- Konya diş implant
- Konya yerli implant fiyatları
- Konya tek diş implant fiyatları 2025
- Konya 72 saatte implant fiyatları
- Konya diş implant fiyatları 2025
- Konya diş implant fiyatları 2025
- Konya all on 4 implant fiyatları
- Konya 2025 implant fiyatları
- Konya implant fiyatlari
- Konya 4 implant sabit protez fiyatları
- Konya vidalı diş fiyatları
- Konya 72 saatte implant
- Konya allonfour
- Konya implant diş fiyatı
- Konya dis implant fiyat
- Konya implant fiyatı
- Konya diş implantı fiyatları
- Konya implant fiyat
- Konya 2025 implant fiyatları
- Konya full implant
- Konya vidasız implant
- Konya vidasız implant fiyatları
- Konya straumann implant fiyatı 2025
- Konya 1 günde implant fiyatları
- Konya vidalı diş
- Konya komple diş implant fiyatları 2025
- Konya implant çeşitleri
- Konya köprülü implant fiyatları
- Konya yerli implant fiyatları 2025
- Konya all on 4 all on 6
- Konya straumann implant fiyatı
- Konya roott implant
- Konya tek diş implant fiyatı
- Konya all on 4 6
- Konya frialit implant
- Konya intra lock implant
- Konya 3 günde implant fiyatları
- Konya dis implant fiyatlari
- Konya implant fiyatı 2025
- Konya bütün dişleri implant yaptırmak
- Konya robotik implant fiyatları
- Konya implant dis fiyati
- Konya isviçre implant fiyatları 2025
- Konya yerli implant
- Konya komple diş implant fiyatları
- Konya komple implant fiyat
- Konya biotech implant
- Konya hızlı implant fiyatları
- Konya dikişsiz implant fiyatları
- Konya alt üst protez diş fiyatları 2025
- Konya zigomatik implant fiyatları
- Konya tek diş implant
- Konya bir günde implant
- Konya ön diş implant fiyatları
- Konya implant dis fiyatlari
- Konya ön diş implant
- Konya en uygun implant fiyatları 2025
- Konya en ucuz implant
- Konya komple implant diş fiyatları
- Konya tek implant fiyatı
- Konya vidalı implant üstü protez
Konya’da implant tedaviniz için bizden randevu alabilirsiniz.