Konya Diş Taşı Temizliği ve Konya Diş Taşı Temizliği Fiyat için Asudent Kule Konya Selçuklu Özel Diş Kliniği ve Konya Özel Diş Hekimi’ni arayıp randevu alabilirsiniz.
Diş Taşı Temizliği
Rengi koyulaşmış veya sararmış dişlere porselen kaplama yaptırmak yerine diş beyazlatma yöntemi uygulanır ve bu işlem sonunda dişler durumuna göre 3-5 tona kadar açılır.
Diş taşı temizliği, tartar temizliği ya da detartraj olarak da bilinir. Bakteri plaklarının diş yüzeyinde sarı ve kahverengimsi lekeler olarak görülmesidir. Hekim tarafından öncelikle ağız içi muayene yapılır, standart diş taşı temizliği mi yoksa daha ileri düzey bir temizlik mi yapılması gerektiğine karar verir.
Derin diş taşı temizliği kararı verilirse, diş eti küretajı veya flap operasyonu yapılır.
Dünya Diş Hekimleri Birliği (FDI) önerisine göre diş taşı temizliği en az yılda 2 kez yapılması gereklidir.
Tüketilen yiyecek ve içeceklerde bulunan bakteriler, ağız ve dişlerde bulabildikleri en ufak bir açıkta bulaşarak dişlere yapışırlar. “Plak” adı verilen bu diş taşları, ilerleyen dönemlerde kişiye rahatsızlık verir ve beslenmesini olumsuz yönde etkilemeye başlar. Küretaj yada diş taşı temizliği yapılmaması halinde ilerleyen dönemlerde önemli diş ve diş eti problemlerinin yaşanmasına neden olur. Uzman diş hekimlerinin önerisi, her insanın 6 ayda bir diş taşı temizliği yapması yönündedir.
Küretaj işlemi nasıl yapılır
Diş taşı temizliği neden önemlidir?
Ağız ve diş yüzeyine yapışan bakterilerin oluşturduğu plak veya halk arasında “tartar” temizlenmediğinde ileri dönemlerde dişlerde çürümelere neden olmaktadır. bu durum dişlerin düşmesine kadar ilerlemektedir. Diş eti ve dişler arasında bulunan diş taşı, sadece dişlerin çürümesine veya erken sürede kaybedilmesine yol açmaz, aynı zamanda ciddi dişeti problemlerine de neden olmaktadır.
Diş taşı oluşumu nasıl önlenir?
diş taşı temizliği nasıl yapılırHer insanda oluşabilen diş taşını önlemek için bazı kurallara dikkat etmek ve alışkanlık haline getirmek gerekiyor. Akvadent Özel Ağız ve Diş Poliklinikliği olarak bu konuda önerilerimiz şunlardır;
Dişlerin düzenli olarak günde 2 defa detaylı şekilde fırçalanması önemlidir. Alışkanlık haline getiren kişilerde diş taşı problemi daha az görülmektedir.
Diş macunu seçimi, plak oluşumunun en önemli etkenlerindendir. Diş macunu seçimi yaparken “flörlü diş macunu” kullanmak yine bu tip sorunların oluşmasını daha aza indirgemektedir.
Uzun süre dişlerin fırçalanmaması durumlarında daha fazla görülen diş taşı problemi ile başa çıkabilmenin tek yöntemi Periodontoloji doktoruna başvurmaktır. Küretaj yaptırarak bu sorun ortadan kaldırılabilir.
Küretaj – Diş taşı temizliği nasıl yapılır?
Ultrosonik cihazlarla yapılan temizlik, kısa sürmektedir. Diş taşı temizliği için özel olarak tasarlanan bu cihaz, peridontoloji uzmanları tarafından kullanılmaktadır. Beylikdüzü’nde hizmet veren poliklinikliğimizin çağrı merkezi numarasından ulaşarak temizlik işlemi hakkında detaylı bilgi alabilir, randevu oluşturabilirsiniz.
Diş taşı temizliğinin fiyatı nedir?
Rekabet şartlarından dolayı internet üzerinden fiyat paylaşılması yasaklanmıştır. Dolayısıyla hem fiyat bilgisini öğrenmek hem de ihtiyacınız olan tedaviyi detaylı olarak belirlenmesi için klinik muayene gerekmektedir.