Konya Gece Açık Dişçi, Konya Nöbetçi Dişçi, Konya Diş Acil, Konya Pazar Günü Açık Dişçi, Gece Açık Dişçi Konya, Konya Çocuk Diş, Çoçuk Diş Doktoru Konya, Konya Çocuk Diş Hastanesi, Çoçuk Diş Hastanesi Konya, Konya Çocuk Diş Hekimi, Konya Çocuk Diş Doktoru, Konya Cocuk Dis, Konya Cocuk Dis Hastanesi, Konya Çocuk Diş Acil, Konya Cocuk Dis Doktoru, Konya Çocuk Ağız Ve Diş Sağlığı, Konya Çoçuk Diş Doktoru, Konya Çocuklarda Genel Anestezi, Konya Fluor Uygulaması, Konya Fissür Örtücü, Konya Çocuklarda Kuron Kaplama, Konya Yer Tutucu, Konya Çocuklarda Frenektomi, Konya Diş Çürükleri, Konya Diş Renklenmesi, Konya Diş Gıcırdatma, Çocuklar için Telsiz Ortodonti, Konya Çocuk Ortodonti Tedavileri, Konya Çocuk Ortodonti Uzmanı

Konya Çocuk Ortodonti Tedavileri ve Konya Çocuk Ortodonti Uzmanı için Asudent Kule Konya Çocuk Diş Hastanesi ve Konya Çocuk Diş Doktoru‘ndan Randevu alın.

Invisalign (Telsiz Ortodonti)

Ortodontik tedavinizi invisalign ile diş teli kullanmadan yaptırabilirsiniz. 3 boyutlu yazıcı teknolojisine dayanan invisalign tedavisi size uygun üretilen bir dizi şeffaf diş kalıpları (aligner) ile yapılır. Bu şeffaf kalıplarla dişleriniz hizalanır. Dişlerinizin çapraşıklığı düzeltilirken ortodontik tedavi gördüğünüz belli olmayacaktır.

Porselen Diş Teli

Dişlerin ön yüzeylerine braket denilen kare şeklinde, ufak, porselen (şeffaf) tutucu parçaların sabitlenmesi ve bu braketlerin içerisine yerleştirilen diş telleri yardımı ile çapraşık durumdaki dişlerin düzeltilmesini sağlayan tedavidir. Porselen braketler beyaz renkte olduğu için daha az belli olurlar. Metal diş tellerine göre daha estetik görüntüdedirler.

Metal Diş Teli

Dişlerin ön yüzeylerine braket denilen kare şeklinde, ufak, paslanmaz çelikten yapılan tutucu parçaların sabitlenmesi ve bu braketlerin içerisine yerleştirilen diş telleri yardımı ile çapraşık durumdaki dişlerin düzeltilmesini sağlayan tedavidir. Metal diş telleri gülümsendiği zaman belli oldukları için estetik açıdan daha az tercih edilir.

Ortodontik Problemler Nasıl Oluşur?

  • Ortodontik tedaviler kalıtımsal olarak geçebileceği gibi sonradan da oluşabilir.
  • Parmak emme, emzik emme, yanlış yutkunma gibi kötü alışkanlıklar sonucu çene ve dişlerde meydana gelen değişiklikler,
  • Çürük nedeni ile erken yaşta süt dişlerinin çekimi, yanlış dişin çekimi gibi istenilmeyen sebepler,
  • Genizeti sonucu ağızdan nefes almaya bağlı olarak üst damağın daralması ve öne doğru gelişmesi.
  • Gibi nedenler sonradan ortodontik bozukluklara yol açabilir.

Önleyici Tedavi (Damaklık Tedavisi)

Önleyici ortodontik tedaviler, genellikle hem süt dişler hem de daimi dişler ağızdayken yani karma dişlenme döneminde yapılan tedavilerdir. Hasta tarafından takıp çıkarılabilen bu damaklıklarla üst veya alt çene kavsi dişsel olarak genişletilir, çapraz kapanan dişler varsa normal yerlerine getirilebilir. Parmak emme veya yanlış yutkunma gibi alışkanlıklar bu ortodontik aygıtlarla düzeltilebilir. Önleyici ortodontik tedavilerin süresi ortalama 6 ay veya 1 sene arasında değişmektedir. Bu tedaviler çocuğunuzu sabit (diş teli) tedavisine hazırlar. Çok ender vakalarda sabit tedaviye ihtiyaç duyulmaz.

Çekimsiz Ortodontik Tedavi (Sabit Tedavi)

Eğer orta veya hafif derecede bir çapraşıklık mevcutsa ve tedavi sonunda yüz profili ile ağız yapısı dengeli olacaksa o zaman ortodontik tedavi diş çekimi olmadan planlanabilir.

Çekimli Ortodontik Tedavi (Sabit Tedavi)

Ortodontistiniz eğer dişlerinizde aşırı çapraşıklık olduğunu düşünürse size çekimli tedaviyi uygulayabilir. Bazı durumlarda çok az bir çapraşıklık olan vakalarda da çekimli tedavi uygulanabilir. Tedavi tipini kişinin yüz profili belirler. Eğer yüz profili çok dış bükeyse ortodontik tedavi çekimli tedavi olarak planlanır.

Halk arasında çekimli tedaviler maalesef kötü tedavilermiş gibi algılanmaktadır.

Unutmamak gerekir ki her kişinin ağız yapısı, dişlerinin dizilimi ve yüz yapısı aynı değildir. Doktorunuz tedavi planınızı oluştururken hem sizin ağız yapınızı, hem dişlerinizin dizilimini, hem de yüz yapınızı dikkate alır. Tedavi sonucunda ise, yüz profilinize uygun bir ağız yapısı oluşturmaya özen gösterir.

Dişlerin konumu dudaklarımızı ve burnumuzu etkileyen faktörlerdendir. Size çekim kararı verilmişse bütün bu veriler göz önünde bulundurulmuştur.

Dişleri her ortodontist çekimsiz olarak düzeltebilir, önemli olan tedavi sonunda diş dizilişinin mükemmel olduğu kadar yüz profilinin de mükemmel olmasıdır. Diş çekimi, bu iki yapıyı düzeltmek adına yapılmaktadır.

Ortognatik Cerrahi (Sabit Tedavi)

Bu tür ameliyatlar iskeletsel bozukluğu olan ve büyüme gelişimi sona ermiş (kızlarda ortalama 16-17, erkeklerde ortalama 17-18 yaş) hastalara yapılır. Ortognatik cerrahi vakalarında ortodontist ve plastik cerrah koordineli olarak çalışır.

Üst ve alt çenelerin aşırı geride olması, dudak-damak yarıkları gibi yüz şekil bozuklukları genellikle cerrahi tedavi gerektirecek durumlardır.

Ortognatik cerrahi, ortodontik tedaviden ayrı bir tedavi değildir. Ortodontik tedavi süresi içerisinde olan bir müdahaledir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir